OM OSS

Då jag själv efter en period av utbrändhet och sjukskrivning påbörjade en vidareutbildning till möbelsnickare märkte jag snabbt hur arbetet i snickeriet försatte mig i ett kontemplativt, rofyllt tillstånd som hade en djupt läkande effekt på mig. Genom min egen utbildning vid Upplands Väsbys Möbelsnickarskola samt kortare kurser vid Carl Malmstens Furniture studies fick jag  en möjlighet att försörja mig på ett sätt som inspirerade mig istället för att bränna ut mig. Arbetet har även givit mig tillfälle att växa som människa.

 Nu vill jag gärna dela med mig av mina positiva erfarenheter och startar därför Wenzers Verkstad, en snickeriverkstad med fokus på kreativt skapande och utbildning där du som kursdeltagare lär dig både grunderna men även mer avancerade tekniker inom området trähantverk. 

ÖSTERLEN

Välkommen till en inspirerande plats med ett rikt kulturellt utbud och en fantastisk natur.

Vi finns på Snickaregatan i Östra Vemmerlöv, på cykel avstånd från den populära badplatsen vid Gyllebosjön.

Närområdet bjuder på mängder av havsstränder, äppelodlingar, vandringsleder samt ett stort utbud av restauranger och gårdsbutiker.

Den som sett de svenska filmklassikerna Bröderna Lejonhjärta, Äppelkriget och Glädjekällan kommer att känna igen sig i Forsemölla nära Rörum och vid Brösarps backar. Varför inte ta en kort vandring från Haväng över Nangijala till Ravlunda kyrka och stanna till vid Fritiof Nilsson Piratens grav.